Blacklargo Media
Betaalbare en professionele producties

Branded content

In samenwerking met merken ontwikkelen wij steeds nieuwe formules die naadloos aansluiten op de business behoeften.

Blacklargo Media Producties produceert branded content formats voor televisie en online. Branded content is een succesvolle vorm van adverteren waarbij een merk aanwezig is in een productie maar, in tegenstelling tot het uitzenden van commercials, niet het merk de 'zender' van de boodschap is maar het programma (de productie). Wetenschappelijke studies hebben bewezen dat de acceptatie van deze vorm van adverteren groter is dan bij gewone reclame (38% versus 19%). Branded content wordt (mits goed gemaakt en commercieel niet over de schreef getrokken) als minder irritant en nuttiger ervaren dan commercials, meer informatief en amusant. Infotainment.

Wij zijn ons bewust van veranderingen waaraan het medium televisie onderhevig is. Het bereik van lineair televisie kijken loopt terug als gevolg van veranderend gedrag en technologische ontwikkelingen. Daar komt echter online bereik van programma's en series (uitgesteld kijken) voor terug. Hierin zien we dan ook een flinke toename. De productie- en uitzendkosten voor televisieprogramma's zijn gemiddeld hoger dan bij een online productie. Dat heeft alles te maken met de gemiddelde lengte van een televisie-uitzending en de daaraan gekoppelde productie- en uitzendkosten. Bij televisie praten we echter nog immer over een onmiddelijk groot bereik en daarmee grote beïnvloeding op de merkbekendheid. Er komt echter steeds meer concurrentie voor traditionele televisiezenders van online platformen, on-demand video kanalen en de YouTube community. Ze claimen allemaal een deel van de beschikbare tijd en aandacht van mensen. De koek raakt dus anders verdeeld. Er ontstaan hierdoor nieuwe kansen voor merken. Vooral wanneer ze hierin, net als wij, crossmediaal durven te denken en te handelen. 

Wil jij jouw business of ideaal centraal stellen in een toonaangevend (branded content) televisie format of bij een social media influencer?

Vertrouw dan op de know-how en ervaring van Blacklargo Media Producties en neem contact met onze Branded Manager op via 06-18291324 of stuur een mail naar branded@blacklargo.nl.